Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز جبران خسارت‌های سیل نکا، بهشهر میاندورود به اتمام نرسیده است که دوباره کاسه چه کنم پس از باران در مازندران توسط مدیران بلند شده است.حادثه سیل در غرب استان بخشی از کم کاری مدیریت بحران در رسانه‌ها انعکاس داده شد، سیل خسارت بسیار جدی به مناطق چهاردانگه استان مازندران وارد کرده است، این موضوع نشان می‌دهد که مدیریت بحران اشراف کامل نسبت به جلوگیری از بحران در استان ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، جاری‌شدن سیل اخیر در مازندران نشان داد که مدیریت بحران در این استان چندان نقشی در جلوگیری از کاهش بحران نداشته و تنها نقش مناسبی که ایفا می‌کند، هماهنگی برای جابجایی لودر و بلدوزر و سایر اقلام مورد نیاز مردم پس از تخریب سیل است.

از اقدامات پیش‌بینی و پیشگیری در سیل و حوادث غیر مترقبه خبری نیست، در زمان مقابله هم اقدامات تاثیرگذار انجام نشده و پس از آن در بازسازی هنور نارضایتی‌های زیادی وجود دارد.

اطلاع‌رسانی توسط هواشناسی انجام شده، فضای مجازی بار انتقال خبر را به دوش می‌کشد و نقش مدیران بحران در این بخش چندان دیده نمی‌شود.

سیل اخیر هم خسارت‌های زیادی به بار آورد، در یک رقم اعلام شده توسط فرماندار رامسر بیش از 140 میلیارد تومان به تاسیسات زیربنایی استان خسارت وارد شده است، آیا نمی‌شد با نصف این رقم نسبت به لایروبی رودخانه‌ها اقدام کرد؟.

مدیران استانی تلاش دارند حجم بارندگی‌ها را بزرگ جلوه دهند که کم کاری آنها پشت این بزرگ نمایی جاری شدن سیل پنهان شود.
مازندران استان باران خیز کشور است، سه استان گلستان، گیلان و مازندران از استان‌های باران خیز هستند، منطق و عقلاء می‌گویند که همه نوع آمادگی برای بارش‌های حتی به مقیاس بیشتر باید وجود داشته باشد.

لابه‌لای حرف‌های مسؤولان مباحثی در ارتباط با کم کاری‌ها و اقدامات انجام نشده وجود دارد که نشان می‌دهد امکان کنترل بحران قبل از وقوع حادثه وجود داشته است.

به طور نمونه صحبت‌های فرماندار عباس آباد، اظهارات استاندار گیلان در ارتباط با لزوم لایروبی رودخانه‌ها و مصاحبه‌های محمد اسلامی استاندار مازندران در ارتباط با برنامه‌ریزی برای کنترل سیل و همینطور صحبت‌های معاون رئیس جمهور درباره لزوم توجه به مباحث آبخیزداری نشان می‌دهد که کم کاری تاریخی در حوزه کنترل سیلاب در استان مازندران انجام شده و این روند همچنان ادامه دارد.

سیل آمد و رفت، خسارت‌های سنگینی هم برجای گذاشت، زخم آن چندین سال بر پیکره شمال کشور و روحیه مردم باقی می‌ماند، مانند حادثه سیل نکا، بهشهر و میاندورود آنچه که بیشتر از همه باید به آن توجه داشت، جلوگیری از حوادث مشابه هست.

وقتی منزل مسکونی کنار رودخانه تخریب می‌شود نشان می‌دهد که حریم رودخانه حفظ نشده است.

وقتی پل بزرگی تخریب شده و جان یک نفر در آن از دست می‌رود، نشان می‌دهد که اقدامات ایمنی در رودخانه و ساخت پل رعایت نشده است.
بحث لایروبی رودخانه‌ها به کلی فراموش شده و متولیان امر در حوزه مدیریت بحران فقط به دنبال برنامه‌ریزی در داخل بحران هستند، این در صورتی است که واقعاً در زمان بحران اقدام اساسی نمی‌توان انجام داد، تجربیات بیشتر کشورها نشان می‌دهد که در پیشگیری و پیش‌بینی باید تلاش‌های لازم انجام داد.

حادثه سیل در غرب استان بخشی از کم کاری مدیریت بحران در رسانه‌ها انعکاس داده شد، سیل خسارت بسیار جدی به مناطق چهاردانگه استان مازندران وارد کرده است، این موضوع نشان می‌دهد که مدیریت بحران اشراف کامل نسبت به جلوگیری از بحران در استان ندارد و حتی مباحثی که باعث بحران می‌شود را شناسایی نکرده است.

شب دراز است و قلندر بیدار
پائیز در ابتدای راه قرار دارد، سیل اخیر در استان مازندران نشان داد که به احتمال بسیار زیاد فصل پر بارشی را پیش‌رو داریم، همانطور که مدیران بحران همه امکانات‌شان را به اذعان خودشان به سمت مناطق سیل زده گسیل کرد‌ه‌اند، فکری به حال جلوگیری از بحران‌های پیش رو بکنند و اگر در استان ظرفیتی برای پاکسازی رودخانه‌ها وجود ندارد، از توان سایر استان‌ها و شهرستان‌ها برای جلوگیری از بحران جدید استفاده کنند.

هواشناسی مازندران در چند روز آینده از بارش شدید باران خبر داد، با توجه به زیرساخت‌های ضعیف استان مازندران نگرانی از احتمال بروز خسارت در دیگر مناطق هم وجود دارد و دلیل آن عدم برنامه ریزی برای کنترل  مهار آب‌های سطحی است که اگر بخش اندکی از این آب‌ها و روان‌آبها ساماندهی می‌شد می‌توانستیم در فصل بارش سال، جشنواره باران برگزار کنیم نه اینکه فصل باران که می‌رسد نگران تخریب رودخانه‌ها، اراضی کشاورزی، ابینه‌های تاریخی، مراتع و حتی زیرساخت‌های اساسی که اعتبارات زیادی برایش هزینه شده و در نهایت با یک سیل پیش بینی شده به شدت تخریب شده است.

روزهای گذشته تصویر مدیران ملی با چکمه در فضای مجازی منتشر شده، برخی‌ها بدون توجه به دل داغدار مردم چنان از چکمه پوشیدن مدیر کیف کردند که نگو و نپرس، اما حقیقت این است که اصلاً نباید این اتفاق می‌افتاد، چه بهتر بود که مدیر استانی و یا ملی پس از سیل با لباس شیک و تر و تمیز در محل بحران حاضر می‌شد و از اینکه توانستند این حجم بارش باران را بدون خسارت مدیریت کنند به رسانه‌ها گزارش می‌داد!.

این روزها نقش مدیریت بحران و سایر مدیران استانی بارش‌های باران و برف فضا سازی و بزرگ نمایی قبل از وقوع حادثه و پس از آن بزرگ تر جلوه دادن خوده حادثه و بلند کردن کاسه چه کنم نزد مسؤولان ملی برای دریافت اعتبارات بازسازی است که در توزیع آن حرف و حدیث‌های زیادی وجود دارد.

نکته آخر اینکه چه اشکالی داشت که این اعتباراتی که برای بحران در استان قرار هست هزینه شود، صرف جلوگیری از بحران می‌شد؟

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • بارش باران سیل آسا به زمین‌های کشاورزی روستای عباس آباد خسارت زد + تصاویر